ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

Γνωριμία με το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο είναι το θέμα που πραγματεύεται η έκδοση αυτή.

Η προσέγγιση δύσκολη. Η ευθύνη της σωστής και αξιόπιστης καταγραφής μεγάλη. Το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας θα κριθεί από ειδικούς, από μελετητές, αλλά και απλούς αναγνώστες ενδιαφερόμενους για το θέμα.

Η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης πιστεύω ότι έκανε τις πιο κατάλληλες συνεργασίες, μέσα από το Κοινοτικό Πρόγραμμα «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ».

Η Σχολή Μωραϊτη (συντονιστής), το Ινστιτούτο ORFF FORUM και η Ακαδημία DE KLEINE ACADEMIE υπήρξαν βασικοί συντελεστές της επιτυχίας του προγράμματος.

Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία να μεταφέρουμε στους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών ένα σπουδαίο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και τους τρόπους, με τους οποίους, μέσα από τα θεατρικά τους έργα, «περνούσαν» στους θεατές τον προβληματισμό τους και τα μεγάλα φιλοσοφικά μηνύματα.

Η Γενική Γραμματεία Λαϊκή Επιμόρφωσης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τη Σχολή Μωραϊτη για τη συνεργασία της και τους συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης, που συνεργάστηκαν και ευγενικά παραχώρησαν τα δημοσιευμένα, στην έκδοση αυτή, κείμενά τους.

Η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης θα είναι πάντοτε αρωγός κάθε ουσιαστικής προσπάθειας, που έχει σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

Αθήνα 22-7-98

Ο Γενικός Γραμματέας

Λαϊκής Επιμόρφωσης

Παυσανίας Ζακολίκος

Επιστροφή στις Εκδόσεις Εκπαιδευτικού Περιεχομένου