ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ book_cat_image

Η εκδοτική δραστηριότητα της DIAN ξεκίνησε το 1987 και εξελίσσεται με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί εξήντα επτά (67) τίτλοι, οι οποίοι διακρίνονται τόσο για το περιεχόμενό τους όσο και για την εμφάνισή τους.

Σημαντική εκδοτική προσπάθεια αποτελεί η κυκλοφορία της σειράς  

η οποία περιλαμβάνει τις μεταφράσεις των 32 σωζόμενων τραγωδιών των Αρχαίων Ελλήνων Τραγικών Ποιητών, Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη.

Κάθε τόμος περιέχει εκτενή εισαγωγή για τον συγγραφέα και το έργο του, το Αρχαίο Κείμενο και αντικριστά, μετάφραση στα Νέα Ελληνικά σε δεκαπεντασύλλαβο (όπως έχει γραφτεί και το Αρχαίο κείμενο).

Εκτός από τον καθαρά εκδοτικό τομέα η «DIAN ΕΚΔΟΤΙΚΗ» δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως:

  • αναλαμβάνει την επιμέλεια και την παραγωγή ενημερωτικών και πληροφοριακών εντύπων, εταιρειών ή οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
  • συμμετέχει ως εταίρος σε Ευρωπαϊκά Κοινοτικά προγράμματα αναλαμβάνοντας το εκδοτικό μέρος του προγράμματος,
  • παρέχει τεχνογνωσία για την παραγωγή πληροφοριακού ή εκπαιδευτικού υλικού σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή,
  • συμβουλεύει ανεξάρτητους συγγραφείς οι οποίοι επιθυμούν να προχωρήσουν μόνοι τους στην έκδοση των πονημάτων τους.

Οι συνεργάτες της «DIAN ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ» είναι έμπειροι επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να καλύψουν υπεύθυνα όλες τις φάσεις έκδοσης οποιουδήποτε απλού ή πολύπλοκου εντύπου ή βιβλίου.

 

 

ΚΑΡΤΕΣ “PAST AND PRESENΤ” 

Η εκδοτική δραστηριότητα της DIAN επεκτάθηκε το 2003 στην εκτύπωση σε υλικό Lenticular .

Το υλικό αυτό δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης δύο ειδώλων πάνω στην ίδια επιφάνεια, ανάλογα με τη γωνία όρασης.

Ως θεματολογία επελέγη η Αρχαιοελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησαν 33 διαφορετικές κάρτες σε κάθε μία από τις οποίες εμφανίζεται ένα Μνημείο από την Αρχαιότητα σε δύο μορφές. Όπως ήταν όταν κτίστηκε και όπως είναι σήμερα.

Οι κάρτες αυτές έχουν τουριστικό ενδιαφέρον επειδή απεικονίζουν τα πιο γνωστά Ελληνικά Αρχαία Μνημεία από την Αθήνα και την περιοχή της Αττικής, τους Δελφούς, την Ολυμπία, τη Κρήτη, περιοχές της Πελοποννήσου κλπ. Επίσης, παρουσιάζουν και παιδαγωγικό ενδιαφέρον καθώς σε κάθε κάρτα υπάρχει σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών του απεικονιζόμενου μνημείου στα Ελληνικά και Αγγλικά, έτσι μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για περεταίρω μελέτη, από τους μαθητές.

Η επιμέλεια των εικόνων ανήκει στη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ρώμης Ευγενία Σνάιντερ. Τα δικαιώματα αποκλειστικής χρησιμοποίησης των εικόνων εξασφαλίσαμε από την Ιταλική εκδοτική εταιρεία Vision . Η παραγωγή των καρτών από την DIAN προστατεύεται από Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ “ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ”

 Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προαστασίας “Αρχιπέλαγος” (www.archipelago.gr), κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιεί για την προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου των Ελληνικών θαλασσών, έχει συγκεντρώσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από τον άγνωστο κόσμο των θαλασσών μας.

Η DIAN αξιοποίησε το υλικό αυτό και παρουσιάζει:

 

ΠΑΖΛ

Σειρά από 4 παζλ, για παιδιά μέχρι 6 ετών με εικόνες από τον ελληνικό βυθό. Κάθε παζλ περιέχει πληροφορίες στα Ελληνικά και Αγγλικά, σχετικά με την εικόνα του παζλ.

 

 

ΣΟΥΠΛΑ

Σειρά από 4 soup plats για οικιακή χρήση. Είναι τυπωμένα σε Polypropilenium με ανεξίτηλα οικολογικά μελάνια.

 

 

Τα κέρδη που προκύπτουν από τις πωλήσεις των παραπάνω, διατίθενται για τη στήριξη των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προσφέρει αφιλοκερδώς το “Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος” σε σχολεία ακριτικών νησιών.

 

PayPal