Εισαγωγή

Όταν ξεσπάσει μια καταστροφή, όπως αυτή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, όλοι αναζητούν τους υπαίτιους και τους καλούν να λογοδοτήσουν. Ακόμη και με καθυστέρηση πολλών χρόνων η απονομή της δικαιοσύνης προσφέρει την παρηγοριά της δικαιοσύνης και της επανόρθωσης και φυσικά ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα.
Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο είναι να καταγράψω όλα τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν από την περίοδο 1.1.1983, οπότε ξεκίνησα την καριέρα μου στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, μέχρι και την 18.4.2007 οπότε αποχώρησα.
Όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο αυτό ανά ημερολογιακό έτος και ανά μήνα υποστηρίζονται από έγγραφα και καταστάσεις. Όλες οι προσωπικές αναφορές γίνονται με βάση τα γεγονότα όπως αυτά εξελίχθησαν και καταγράφηκαν κατά την περίοδο αυτή.
Η κριτική μου σε πρόσωπα είναι καθαρά αντικειμενική και δεν εκφράζει πικρίες.
Με αυτό τον τρόπο ο αναγνώστης θα μάθει την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους έφτασε η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.
Η καταστροφή της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ είναι ένα οικονομικό έγκλημα που διαπράχτηκε από τον Παύλο Ψωμιάδη (Π.Ψ) με την συμμετοχή ηθελημένη και μη διαφόρων κατά καιρούς συνεργατών του αλλά κυρίως με την συγκάλυψη από τις εποπτικές αρχές και δημοσίους λειτουργούς και πέραν της κακοδιαχείρισης όπως ίσως κάποιοι θα ήθελαν να την πιστεύουν.
Πιστεύω να υπάρξει δικαστικός που να διαθέτει περίσσευμα αρετής και τόλμης και να μην βάλει φρένο στην ατιμωρησία της οποιαδήποτε «παρέας» που κατέστρεψε την εταιρία με η χωρίς πολιτικό μανδύα.
Είχα την αντοχή που σε πείσμα των καιρών αποκάλυψα το σκάνδαλο, αγνόησα τις απειλές και τις διαπομπεύσεις. Στην ζωή μου είχα πάντα στόχο-όραμα-και όνειρα τα οποία κυνήγησα με πείσμα και επέτυχα. Παράλληλα βίωσα το μένος και τον φθόνο στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και των ομοίων του Π.Ψ.
Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και θέλησα να προσφέρω με τις γνώσεις μου τόσων ετών στον ίδιο χώρο αλλά και τις εμπειρίες από την πολυετή σταδιοδρομία μου στο εξωτερικό, με απομόνωσαν και με ανάγκασαν να φύγω από τον ασφαλιστικό χώρο.

 

Επιστροφή στις Εκδόσεις Επαγγελματικού Περιεχομένου