Κατάλογος των παιδικών παζλ
Αστερίας (Luidia ciliaris)
Luidia_ciliaris

 Τιμή: 8,00 €

Ο Αστερίας Luidia ciliaris είναι ένα σπάνιο είδος αστερία που απαντάται στη Μεσόγειο. Ζει σε αμμώδεις βυθούς, από ρηχά νερά μέχρι βάθος 400 μέτρων. Η διάμετρός του ξεπερνά τα 40εκ. Αν ένα ή περισσότερα από τα επτά μεγάλα «χέρια» που διαθέτει κοπούν για οποιαδήποτε αιτία, ο αστερίας έχει τη δυνατότητα να τα ξαναδημιουργήσει. Έτσι εξηγείται, γιατί σε κάποιους αστερίες τα «χέρια» δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Οι αστερίες τρέφονται με μικρότερα ασπόνδυλα όπως οι αχιβάδες.
Ιππόκαμπος (Hippocampus ramulosus)
Hippocampus_ramulosus

Τιμή: 8,00 €

Ο Ιππόκαμπος (Hippocampus ramulosus) είναι ένα προστατευόμενο είδος ψαριού, που συνήθως συναντάται στα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, τα λεγόμενα δάση της θάλασσας. Είναι ένα από τα λίγα ζώα που το αρσενικό εκκολάπτει τα αυγά, τα οποία φυλάσσει σε έναν ειδικό σάκο στην κοιλιά του. Απειλείται από την παράνομη αλιεία, καθώς και από την καταστροφή των θαλάσσιων λιβαδιών. Στα θαλάσσια λιβάδια, εκτός από τον Ιππόκαμπο, ζουν περισσότερα από 1.000 είδη ζώων που βρίσκουν τροφή και καταφύγιο στα φυλλώματα, καθώς και περισσότερα από 300 είδη φυτών. Ο Αστερίας Luidia ciliaris είναι ένα σπάνιο είδος αστερία που απαντάται στη Μεσόγειο. Ζει σε αμμώδεις βυθούς, από ρηχά νερά μέχρι βάθος 400 μέτρων. Η διάμετρός του ξεπερνά τα 40εκ. Αν ένα ή περισσότερα από τα επτά μεγάλα «χέρια» που διαθέτει κοπούν για οποιαδήποτε αιτία, ο αστερίας έχει τη δυνατότητα να τα ξαναδημιουργήσει. Έτσι εξηγείται, γιατί σε κάποιους αστερίες τα «χέρια» δεν έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Οι αστερίες τρέφονται με μικρότερα ασπόνδυλα όπως οι αχιβάδες.
Μπουρού (Charonia tritonis)
Charonia_tritonis

 Τιμή: 8,00 €

Η Μπουρού (Charonia tritonis) είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη κοχυλιού που συναντάμε στις ελληνικές θάλασσες. Το μήκος της φτάνει τα 40εκ. Το επιστημονικό της όνομα προέρχεται από το Τρίτωνα, γιο του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα. Ζει σε αμμώδεις και βραχώδεις οικοτόπους, μέχρι και 50 μέτρα βάθος. Τρέφεται με αχιβάδες και αστερίες, που αρχικά παραλύει με το σάλιο της. Η Μπουρού είναι προστατευόμενο είδος, αλλά σε πολλές περιοχές των ελληνικών θαλασσών αλιεύεται παράνομα, κυρίως από ερασιτέχνες αλιείς.
Πάγουρας (Pagurus sp.) και
Θαλάσσια Ανεμώνη (Calliactis parasitica)
Pagurus

Τιμή: 8,00 €

Ο Πάγουρας (Pagurus sp.) και η Θαλάσσια Ανεμώνη (Calliactis parasitica) ζουν αποκλειστικά σε άδεια κοχύλια. Έχουν συμβιωτική σχέση, ζουν δηλαδή μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Καθώς ο πάγουρας κινείται, μετακινεί το κοχύλι μαζί με τις ανεμώνες που βρίσκονται πάνω σε αυτό. Έτσι η ανεμώνη συγκεντρώνει τη τροφή της από διάφορες περιοχές. Σε αντάλλαγμα, οι ανεμώνες παρέχουν στον πάγουρα καμουφλάζ και προστασία από τους θηρευτές του, όπως τα χταπόδια και τα μεγάλα καβούρια.